Referat: Öckerö IBK - Dingle AIK

Då var "semestern" slut.
Vi går nu in i slutskedet av serien med match var 14:de dag ungefär och chansen finns fortfarande att knipa seriesegern i Div. 3.
Denna helgs match skedde på bortaplan mot Öckerö IBK och tre poäng var ett måste för att hänga på i toppen.
Ett Öckerö som besegrades med klar 9-3 på hemmaplan men som vi visste skulle bli en tuff nöt att knäcka på bortaplan.
Vikten lades på att jobba oss in i matchen och att våga utmana och ta avslut, hårt jobb defensivt och spela vårt spel.

Period 1.
Matchen hann knappt börja innan första målet görs, efter 33 sekunder kan Rebecca göra 0-1 på en "Rebecca Special" där hon trär in bollen köksvägen. En chocköppning på matchen för båda lagen. Efter målet så jobbar sej båda lagen in i matchen, hemmalaget står för ett fysiskt spel med högt tempo, där de spelar mycket på djupet och pressar ganska högt. Daik jobbar i sedvanlig takt med att försöka hitta vårat spel men vi rycks med och perioden består av ett spel som liknar en Hula-Hula dansös på fastforwardspelning .. Svårt att hitta bra spelvägar i en period där det är mycket slag och mycket kamp och bröt vid sargerna, trots det är Daik det lag som lyckas bäst med att behålla boll i anfallszon och försöker spela runt och skapa ytor. Medan hemmalaget går mer rakt på mål och tar snabba avslut. Cissi i målet får att göra och gör det bra och vi kan gå till periodpaus med ledning 0-1.

Period 2.
Hemmalaget höjer pressen och intensiteten i sitt spel, vilket ger resultat efter knappt 4 minuter i perioden kvitterar hemmalaget till 1-1 ur en situation där vi inte riktigt får bort bollen. Hemmalaget får ny energi och känns som de är på gång nu och Daik får jobba stenhårt i defensiven. försvaret och Cissi får jobba stenhårt och gör ett fantastikt bra joobb och vi kan jopbba oss tillbaka in i matchen och lyckas hålla i bollen bättre i anfallszon samtidigt så ligger vi bättre i våra defensiva positioner.
Drygt 10 minuter in kan Feliciia gör 1-2 på pass från el Capitana, i ett läge där matchen står o väger. Bara dryga minuten senare så trycker Mia in 1-3, ett riktigt kampmål där man bara SKA ha in bolluslingen... Vi börjar nu rulla ordentligt och hittar mycket fina lösningar i vårat anfallsspel där vi använder backarna mycket och det ger resultat då drygt tre och en halv minut senare när "Tant" Styrmark plockar upp bollen på mittplan och lägger bollen mot mål och 1-4 är ett faktum.. Vi är nu inne i ett stimm och vi spelar riktigt bra. Öckerö gör det bra försvarmässigt och kontrar på oss men ett hårt hemjobb och stabilt målvaktsspel gör att Öckerö inte kan nå en redeucering. Med drygt 3 och en halv minut kvar på perioden så river Malin loss bollen och hittar Sara som distinkt skjuter in 1-5 i första krysset bakom en chanslös hemmamålvakt.
En period där vi domnierar spelet och inte ger bort ngt gratis till hemmalaget målskyttet lossnar och vi känner oss trygga i vårt spel.

Period 3.
Perioden startar intensivt, hemmalaget trycker fullt ut för att nå en reducering och spelar ett rakare spel med en spelare på topp som ligger kvar när vi anfaller. En spelare som vi stundtals glömmer av och som de söker med långa bollar. Vi anpassar oss och tänker på att ligga med en försvarare djupare hem för att täcka av deras toppspelar och kan på så sätt undvika flera farliga kontringar.
Perioden i sig består av 80% krig 5% organiserat spel 15% spel på chans. En intensiv period där man spelar mer med hjärta än med huvud och tanke. Hemmalaget lyfter in bollar mot vårat mål där de tryckt in mycket spelare framför cissi och vi rensar, efter drygt halva perioden kommer reduceringen till 2-5. Vi hamnar under en massiv hemmalagspress där vi mestadels får slå i från oss samtidigt så får vi inte tag på bollen i anfallszon ordentligt vilket gör att vi inte kan etablera ngt spel i anfallszon och då inte heller få tiden att gå.
med drygt fyraminuter kvar så tar vi timeout, oturligt så kommer det läget i samband med ett frislag för hemmalaget mitt i slottet.. Vi poängterar att det är viktigt att till att börja med göra ett bra defensivt jobb på frislaget och försöka få bollen djupt och hålla i och döda tid... Tyvärr så reducerar hemmalaget på frislaget och hemmalaget tar sin time out.
Med tre minuter kvar drabbas vi av en utvisning och hemmalaget får en gyllene chans i numerärt överläge. Under utvisningens första minut lyckas vi hålla öckerö utanför "boxen" och de får inga avslut på mål, vid en kontring så blir hemmalagets spelare lite ivrig och trycker till Felli vid sargen och får en tvåa för trägning. Vid spel 4 vs 4 och den lilla korta tid vi fick i PP så håller vi i bollen ganska bra och lyckas hålla undan till vinst med 3-5.

Analys.:
En match där det i två perioder var extremt högt tempo men med mindre kontroll från båda lagen. Vi hittar vårat spel i andra perioden och det syns på protokollet där vi gör 4 mål på att spela vårat spel och ha rätt inställning.
Öckerö ställde upp med ett helt annorlunda lag mot vad vi mötte på hemmaplan och hade en mer direkt spelstil med flera för oss "nya" spelare som hade en hög standard.
Att vi åker från Öckerö med 3 poäng beror med stor sannolikhet på:

- Inställning
- Tryggheten vi har i kollektivet
- "Pannben"
- Försvarsspelet

Matchens lirare utsågs av laget:
Malin Johansson - som idag hade en vilja och inställning utav dess like. Malin är ingen bländande tekniker men har ett pannben som få. Har denna säsong utvecklats i både det fysiska spelet och även sitt skott och teknink. Gillar när det blir dessa typer av matcher där hon får gå in o bröta rejält och har en vilja av järn vilket visar sej på planen med flera vunna närkamper och där motståndarne märkbart stördes av hennes hårda jobb.

I övrigt så vill jag plocka fram:
Cissi - inger ett lugn och en trygghet i kassen i dag. Spelar "stort" och säkert och gör flera kvalificerade räddningar.
C/K arinorna - Stabila och trygga i defensiven, Carina hörs och styr, Karina springer och är jobbig att möta.

I och med denna seger så säkrades andraplatsen i Div. 3 Damer säsongen 18/19.

Nu taggar vi för nya träningar och utmaningar.

Nästa match för damlaget är även sista hemmamatchen för säsongen och då vankas det Seriefinal mot Älvstranden. Plats Munkedal fredagen den 15 mar kl. 19.30 Kom och hejja fram oss för serieseger.